Pagina wordt geladen ...

Mijn hekwerk is vies of vervuild: wat kan ik hieraan doen?

Heb je last van een vies of vervuild hekwerk? Ben je benieuwd hoe je jouw hekwerk het beste schoon kunt maken? In dit blog vertellen we je alles over het schoonmaken van je hekwerk en welke onderhoudsproducten je hier het beste voor kunt gebruiken.

Schoonmaken van een houten of metalen hekwerk

Voordat we je een aantal tips kunnen geven over het schoonmaken van je hekwerk, is het belangrijk om te weten wat voor type hekwerk je hebt. Een houten hekwerk heeft namelijk een andere aanpak nodig dan een metalen hekwerk.

Tips voor het schoonmaken van een houten hekwerk

Hout veroudert na verloop van tijd door verwering en verkleuring. Heb je gekozen voor een houten hekwerk, dan wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Je kunt je houten schutting op de volgende manier schoonmaken:

Het hout van je schutting kun je het beste borstelen met een autowasborstel of een andere zachte borstel. Zo borstel je allereerst al het losse vuil van de schutting af. De toplaag laat je op deze manier met rust en de groene aanslag verbrandt hierna niet sneller. Je kunt er ook voor kiezen om de schutting af te spoelen met een tuinslang.

Mijn hekwerk is vies of vervuild: wat kan ik hieraan doen?

Tips voor het schoonmaken van een metalen hekwerk

Een metalen hekwerk heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een houten hekwerk. Toch kan een metalen hekwerk vies worden, door bijvoorbeeld de aanslag van ijzer- of koperdeeltjes, chloriden, micro stof en een zure omgeving. Woon je in de buurt van de kust, dan wordt aangeraden om het metalen hekwerk 2 – 4 keer per jaar schoon te maken. In minder vervuilde gebieden is 1 – 3 keer per jaar voldoende.

Bij het schoonmaken van een metalen hekwerk dien je er rekening mee te houden dat het schoonmaakmiddel chemisch neutraal is. Daarnaast is het belangrijk om geen krassende, schurende, alkalische of zure middelen te gebruiken. Doe je dit wel, dan beschadig je de coating van het metalen hekwerk.

Als je binnen 40 km van de kust woont, dan adviseren we om tussen de zinklaag en poedercoating een zoutwerende primerlaag aan te laten brengen. het hekwerk kan namelijk na verloop van tijd aangetast worden door het zout van de kust. Heb je het hekwerk schoongemaakt, spoel deze na afloop dan goed af met schoon water. Zeepresten en andere reinigingsmiddelen worden dan verwijderd. Dit voorkomt dat het hekwerk beschadigd raakt.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur