Pagina wordt geladen ...

Schade door insecten aan je hekwerk: wat nu?

Een hekwerk vormt een stevige barrière waardoor ongewenste mensen minder kans hebben om in jouw tuin of op jouw erf te komen. Er bestaan echter factoren die de duurzaamheid van jouw hek kunnen verminderen.

Daarbij kun je denken aan weersomstandigheden, aanslag van mossen en algen, maar ook insecten. Heb je schade aan je hek door insecten?

Schade door insecten aan je hekwerk: wat kun je eraan doen?

Heb je een houten hekwerk? Dan is het verstandig om deze goed te onderhouden. Niet alleen regen, wind, natte grond en algen kunnen het hekwerk aantasten, ook bepaalde insecten zijn gek op hout. Deze termieten boren zich in het hout en maken zo gangen waardoor de constructie veel minder stevig wordt. Je kunt termieten in je houten hek hebben zonder dat je dit door hebt.

Vaak worden insecten in het hout geconstateerd doordat de constructie scheef gaat staan. Een paal is dan te veel aangevreten om nog steun te kunnen bieden. De kans is dan zeer aanwezig dat er andere delen van het hek ook aangetast zijn. Je kunt dit laten controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Zijn grote delen van het hek aangetast? Dan is het verstandig om een geheel nieuw hekwerk te plaatsen. Gaat het om enkele palen en schutting- of hekdelen? Dan volstaat het om deze te vervangen.

Schade door insecten aan je hekwerk: wat nu?

Insecten hebben geen kans bij een metalen hekwerk

Schade door insecten kan niet gebeuren bij een metalen hekwerk. Er bestaan geen insecten die het aantrekkelijk vinden om zich door ijzer heen te boren. Een ijzeren hekwerk is dan ook een veel duurzamere keuze dan een houten hekwerk. Weersomstandigheden, vocht, vallende takken, insecten en algen hebben veel minder vat op een ijzeren hekwerk dan op een houten. Dat wil echter niet zeggen dat een ijzeren hek of poort geen onderhoud nodig heeft.

Het hek staat dagelijks onderhevig aan invloed van het weer, bepaalde chemische bestanddelen in de lucht en vuil en stof. Hierdoor ontstaat er een soort laag op de coating, die op den duur door de coating kan dringen als het niet verwijderd wordt. Een gevolg is dat de coating mat wordt en dat de zinklaag en het ijzer eronder op gegeven moment aangetast worden. Wij raden daarom aan om jouw hekwerk regelmatig te onderhouden, ook als deze van metaal is gemaakt!

Onderhoud aan jouw hekwerk verlengt de levensduur

Als je jouw hekwerk regelmatig en goed onderhoudt, dan zal deze veel langer meegaan. Voor insecten hoef je je geen zorgen te maken bij een ijzeren hek, maar vuil en andere aanslag moet wel goed verwijderd worden. Je kunt dit heel goed doen met de speciale onderhoudspakketten die Moman Hekwerken aanbiedt.

Daarnaast raden wij aan om tijdens het reinigen te letten op schade, ook kleine krasjes en putjes. Deze kunnen ontstaan door steenslag als je vlak langs een weg woont, spelende kinderen die tegen het hek rijden, of vallende takken in de herfst. Een krasje of put is zo ontstaan, het lijkt niets, maar het kan op gegeven moment wel gaan roesten en voor verdere schade zorgen. Behandel de schade met beschermende lak voor metalen hekken in dezelfde RAL-kleur, en je hekwerk is weer beschermd.

Onderhoudsproducten voor een metalen hekwerk

Schade door insecten aan je hekwerk kan niet gebeuren als je gekozen hebt voor een ijzeren hek van Moman. Toch raden wij aan om jouw hekwerk regelmatig te onderhouden. Voor een nieuw hekwerk of een hek dat nog geen slijtage vertoont bieden wij de Alu box aan. Hierin zitten producten waarmee je heel grondig het hek kunt schoonmaken, daarna gebruik je de surface renewer om een beschermende laag aan te brengen.

Heb je een ouder hekwerk dat slijtage vertoont aan de coating? Met gebruik van onze Deep Clean Box tover je jouw oude hekwerk om in een nieuw exemplaar! In deze box zitten middelen die zorgen voor een diepe reiniging. Deze producten kun je bestellen op onze website. Na het voldoen van de factuur bezorgen wij de box zo spoedig mogelijk bij je thuis.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur