Pagina wordt geladen ...

Mijn hekwerk verkleurd: kan ik iets doen?

Moman Hekwerken is dé specialist in ijzeren hekwerken! Bij ons kun je terecht voor sierhekwerken, poorten, spijlenhekwerken en industriehekken. De hekwerken kun je in verschillende RAL-kleuren bij ons bestellen. Deze worden in één of twee lagen coating aangebracht. Goed onderhoud zorgt ervoor dat het hek lang zijn eigen kleur behoudt. Pleeg je geen onderhoud, dan kan het gebeuren dat de kleuren van het hek vervagen, mat en dof worden.

Is jouw hekwerk verkleurd? Daar kun je gelukkig iets aan doen. In dit blog lees je hier meer over.

Waardoor verkleurt een hekwerk?

Een hekwerk van metaal is in de meeste gevallen gemaakt van ijzer. Hierover wordt een laag zink aangebracht ter bescherming van het ijzer. Daarna wordt het geheel gecoat in een bepaalde kleur. De coating dient als bescherming tegen allerlei invloeden, zoals regen, stofdeeltjes, vuil en algen. Als het hekwerk niet regelmatig schoongemaakt wordt, dan kunnen deze invloeden vat krijgen op de coating. Vuil dringt dan diep in de coating. Een gevolg is dat de kleur van het hekwerk verkleurd en dof wordt.

Mijn hekwerk verkleurd: kan ik iets doen?

Mijn hekwerk verkleurd: kan ik iets doen?

Heb je een hekwerk van metaal en valt je op dat de coating verkleurt? Het is dan belangrijk om hier iets aan te doen, het is namelijk een teken dat de coating is aangetast. Er zijn twee dingen die je kunt doen:

  • Een nieuwe coating (laten) aanbrengen.
  • De coating diep reinigen met speciale onderhoudsmiddelen.

Een nieuwe coating zal jouw hekwerk weer omtoveren in een hek in een mooie kleur met glans. Daarnaast zal de nieuwe coating beter beschermd zijn tegen bepaalde invloeden. Voordat de coating aangebracht wordt, moet het hekwerk wel geheel voor behandeld worden. Dat betekent goed schoonmaken, licht opschuren en kleine roestplekken goed weghalen. Daarna kun je één of twee nieuwe lagen coating aanbrengen. In sommige gevallen is het nodig om een nieuwe zinklaag aan te brengen. Een verkleurd hekwerk hoeft echter niet altijd geheel opnieuw geverfd te worden.

In de meeste gevallen volstaat het om de coating een diepe reiniging te geven. Dit kun je doen met speciaal daarvoor bestemde onderhoudsmiddelen. Hiermee wordt al het vuil uit de coating gehaald, en het hekwerk krijgt een nieuwe laag wax. Hierdoor keert de oorspronkelijke kleur terug, bovendien heeft de coating dan ook weer een beschermende werking.

Verkleuren van een hekwerk voorkomen

Het verkleuren van een hekwerk kun je ook voorkomen. Je doet dit door regelmatig schoon te maken. Hiervoor gebruik je zachte en neutrale reinigingsmiddelen en een zachte spons die de coating niet kan beschadigen. Na het schoonmaken spoel je het hek na met schoon water. Voer dit onderhoud 3 tot 5 keer per jaar uit. Groene zeep is een goed middel om hiervoor te gebruiken, maar er bestaan ook speciale schoonmaakmiddelen voor hekwerken. Een voordeel van deze producten is dat ze speciaal ontwikkeld zijn voor het reinigen van een hekwerk.

Onderhoudsproducten voor een hekwerk bij Moman

Is jouw hekwerk verkleurd en wil je daar iets aan doen? Bestel dan onze Deep Clean Box! Dit is een uitgebreide box vol met onderhoudsproducten voor een hekwerk. Enkele producten zijn speciaal bedoeld om diep in de coating te reinigen, waardoor vuil goed verwijderd wordt. Andere middelen zorgen ervoor dat de coating zijn beschermende glans én kleur weer terugkrijgt.

Wij raden aan om deze procedure twee keer per jaar uit te voeren. Hierdoor bevorder je de duurzaamheid en de uitstraling van jouw hekwerk enorm! Heb je een nieuw hekwerk of een hek dat zijn mooie kleur nog heeft? Zorg er dan voor dat de kleur zo blijft door het hek goed te onderhouden! Hiervoor kun je onze Alu Box bestellen. Hiermee kun je het hekwerk regelmatig schoonmaken om de duurzaamheid te verlengen en verkleuren te voorkomen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur