Pagina wordt geladen ...

Tuinafrastering: welke opties zijn er?

Om plezier te hebben van jouw tuinafrastering of tuinafscheiding, is het belangrijk dat je het juiste type kiest. Wij zetten er aantal mogelijkhedden voor jou op een rij en vertellen meer over hun voor- en nadelen.

Tuinafrastering

Schutting

Houten schutting

Een houten schutting oogt natuurlijk, is vrij gemakkelijk te plaatsen en is eenvoudig te bewerken. Wel moet je er rekening mee houden dat hout niet bepaald onderhoudsarm is. Zo nu en dan zul je met de beits aan de slag moeten. Ook is een volledig houten schutting niet altijd even stevig.

Betonschutting

Wil je liever een stevigere schutting? De betonschutting staat als een huis! Bovendien gaat het zeer lang mee waardoor je de komende dertig jaar of langer geen nieuwe tuinafscheiding hoeft uit te zoeken. Beton is onderhoudsarm en kan in allerlei kleuren geleverd worden, eventueel met een mooie textuur. Het nadeel van deze schutting is dat het vrij prijzig is.

Hout-betonschutting

Wil je een compromis sluiten? Ga dan voor de hout-betonschutting. De betonnen steunpalen zorgen voor de stevigheid en de houten tussenschotten brengen het natuurlijke gevoel in jouw tuin. Deze schuttingen gaan langer mee dan de types die geheel van hout zijn gemaakt, maar zijn ook wat duurder. Bovendien zul je alsnog het hout regelmatig moeten onderhouden.

Groene haag

Hoe groener, hoe beter? Dan is de groene haag, oftewel de natuurlijke omheining, iets voor u. Deze tuinafscheiding ziet er prachtig uit en creëert niet zo’n harde barrière als andere omheiningen. Hoewel het esthetische aspect een grote plus is, vergt het wel veel tijd om de haag er mooi bij te laten staan. Regelmatig snoeien is belangrijk. Wil je  een omheining om jouw kinderen of huisdieren in de tuin te houden? Dan is een groene haag geen goede optie. Je zou eventueel wel een dubbele omheining kunnen plaatsen door bijvoorbeeld een gaashekwerk achter de haag te plaatsen.

Wanneer je de haag wilt gebruiken om het zicht op het huis en tuin te beperken vanaf de straat, kies je het beste voor een wintergroene haag. Coniferen zijn een populaire keuze. Ze zorgen voor een dichte begroeiing, kunnen vrij hoog worden, groeien snel en verliezen hun groen niet in de winter.

Hekken

Een hek is vaak een rasterwerk. Het is efficiënt, heeft een strakke look en is in verschillende materialen beschikbaar. Hoewel hekken zelf meestal niet echt een natuurlijke look hebben, kun je er eventueel voor kiezen klimplanten tegen het hek op te laten groeien. Zo geniet je van de natuurlijkheid van de haag, maar tegelijkertijd houd je jouw kinderen of huisdieren binnen de omheining.

metalen tuinafrastering

Hekwerken

Een hekwerk kan een prachtige afscheiding vormen en de keuze is oneindig! Je kunt kiezen voor een klassiek sierhekwerk met mooie, ronde vormen, maar bij moderne woningen staan hekken met strakkere lijnen juist prachtig en is een modern sierhekwerk misschien een betere keuze.. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, zoals hout en staal. Hout staat heel natuurlijk, maar is minder stevig dan staal. De meeste materialen waar hekken van gemaakt worden, zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar of kunnen worden geverfd.

Met een hekwerk kunnen voorbijgangers nog steeds genieten van de schoonheid van jouw tuin, maar dit kan een nadeel zijn. Doordat hekwerken vaak weinig aan het zicht onttrekken, zijn ze niet de beste keuze als je een omheining neemt uit privacyoverwegingen. Mocht je een hek willen plaatsen om kinderen of huisdieren in de tuin te houden, dan zijn de afstand tussen de spijlen en de hoogte van het hek belangrijke keuzefactoren.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur