Pagina wordt geladen ...

Wat is een dubbele tuinpoort?

Heb je een mooie omheining, haag of hekwerk rond jouw tuin of terrein geplaatst? Om optimaal te zorgen voor privacy en veiligheid zal er dan een poort geplaatst moeten worden. Zo blijft het erf toegankelijk voor jezelf, jouw gezin en eventuele gasten en de veiligheid blijft gewaarborgd. Een goede afsluitbare poort zorgt ervoor dat jouw kinderen en huisdieren veilig zijn in de tuin.

Bovendien kunnen ongewenste personen buiten het erf gehouden worden. Als je op zoek gaat naar een geschikte poort voor jouw tuin, dan zul je zien dat je in principe twee keuzes hebt: Een enkele tuinpoort of een dubbele tuinpoort. Maar wat is een dubbele tuinpoort precies en wat voor soorten en stijlen bestaan er? Je leest er alles over in dit blog!

Wat is een dubbele tuinpoort?

Een dubbele tuinpoort is een poort die uit twee afzonderlijke delen bestaat. De poort bestaat uit twee deuren die beiden voorzien zijn van scharnieren. De poortdelen kunnen daardoor afzonderlijk en/of gezamenlijk open en dicht geslagen worden. Een dubbele tuinpoort wordt vooral geplaatst in tuinen en bedrijfsterreinen waar veel ruimte is. Twee poortdeuren zorgen ervoor dat de opening naar het terrein of naar de tuin breder is. Hierdoor is de poort toegankelijk voor auto’s en andere voertuigen.

Ook kunnen op deze manier meerdere gasten of medewerkers het terrein betreden of verlaten. Heb jij een garage, carport of parkeerplek vlak naast het huis? Wil je jouw tuin afsluitbaar maken, maar toegankelijk voor de auto? Dan is een dubbele tuinpoort een zeer goede keus. Ook bedrijven maken vaak gebruik van dubbele tuinpoorten om hun terrein veilig en toegankelijk te maken.

Dubbele tuinpoort

Een dubbele tuinpoort: Wat voor soorten bestaan er?

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een dubbele tuinpoort? Je kunt dubbele tuinpoorten in veel verschillende materialen en uitvoeringen vinden. Moman Hekwerk is een specialist in hekwerken en tuinpoorten. Wij verzorgen de levering en plaatsing van de volgende dubbele tuinpoorten:

Draaipoorten

Een draaipoort is een poort waarbij de deur via een draaiende beweging sluit. Bij een dubbele draaipoort sluiten de poortdelen naar elkaar toe om de doorgang af te sluiten. Draaipoorten zijn in allerlei maten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Een dubbele tuinpoort met draaideuren kan ook mooi tussen twee kolommen geplaatst worden, een hekwerk is dan niet nodig.

Automatische poorten

Een dubbele tuinpoort met automatische poorten is erg handig als je de tuin wilt betreden en afsluiten tijdens het gebruik van de auto. Je kunt dan in de auto blijven zitten terwijl de poortdeuren vanzelf openen. Ook deze dubbele tuinpoorten kun je in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren krijgen.

Sierpoorten

Sierpoorten zijn poorten die op een klassieke of moderne manier versierd zijn in een bepaalde stijl. De bekende klassieke sierpoort is voorzien van knoppen en krullen, de moderne heeft strakkere lijnen. Een dubbele tuinpoort in de vorm van een sierpoort past heel goed bij een sierhekwerk. Het kan echter ook geplaatst worden als afsluiting van een haag of tussen twee gemetselde kollommen.

De verschillende stijlen

Er zijn echter nog meer keuzes te maken wanneer je een dubbele tuinpoort bij ons wilt bestellen. Hekwerken en tuinpoorten zijn namelijk voorzien van spijlen in verschillende stijlen. Je hebt bij ons de keus uit de volgende stijlen:

Lamellen tuinpoorten

Iedereen kent hekwerken of tuinpoorten met ronde spijlen. Je kunt tegenwoordig echter ook kiezen voor lamellen. In dat geval worden de bekende spijlen vervangen door platte strippen of lamellen. Deze hebben een dikte van 10 mm of meer, de breedte varieert tussen 70 mm en 100 mm.

Dubbelstaafmat tuinpoorten

Zoek je een zeer stevige dubbele tuinpoort? Kies dan voor een dubbelstaafmat tuinpoort. Deze poorten zijn voorzien van dubbele horizontale staven waar de verticale tussendoor lopen. Zo ontstaat een poort die heel duurzaam en sterk is.

Spijlen tuinpoort

Een spijlen tuinpoort is een poort die voorzien is van verticale spijlen. Deze worden tussen stevige dwarsliggers geplaatst. Hierdoor ontstaat een moderne, nette en strakke dubbele tuinpoort.

Sierpoorten

Sierpoorten zijn in verschillende stijlen te verkrijgen. In de meeste gevallen is het een combinatie van functionele verticale spijlen en enkele siervormen.

Dubbele tuinpoort

In welke kleur kun je een dubbele tuinpoort bestellen?

Als je een dubbele tuinpoort bij Moman Hekwerk wilt bestellen, dan kun je kiezen uit de volgende drie kleuren:

  • Zwart (RAL 9005);
  • Dennengroen (RAL 6009);
  • Antraciet Grijs (RAL 7016).

Moman hekwerk voor alle soorten hekwerken en poorten

Moman Hekwerk levert al meer dan 10 jaar hekwerken en tuinpoorten in heel Nederland. Wij kunnen dit tegen gunstige prijzen doen omdat:

  • Wij geen overheadkosten hebben dus lagere productiekosten;
  • Je direct contact met de eigenaar hebt;
  • Wij altijd snelle service verlenen.

Ben je op zoek naar een goede en mooie dubbele tuinpoort? Kies dan voor Moman Hekwerk. Vraag een offerte aan via onze site. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 

Contact opnemen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur