Pagina wordt geladen ...

Balustrade voor veranda

Heeft u een mooie veranda aan het huis of bij het tuinhuisje in de tuin en wilt u een afscheiding naar de tuin? Dan is een balustrade een mooie oplossing. Het kan ook zijn dat het huidige hek rond de veranda aan vervanging toe is en dan kunt u weer kiezen voor een houten hek, maar waarom geen metalen balustrade voor de veranda?

De veranda

De veranda is een plek waar u kunt genieten van het buitenzijn en waarschijnlijk heerlijk beschut zit. Steeds meer mensen laten een veranda plaatsen of maken die zelf, om ook met minder goed weer lekker buiten te zitten. Het is dan ook een verlengstuk van de woning of een verlenging van de tuin, het is maar net hoe u het ziet. Een mooie veranda geeft de woning iets extra’s, iets unieks, waardoor je liever daar zit dan in de woonkamer. Hiervoor moet de veranda groot genoeg zijn, zodat u voldoende ruimte heeft om er te ontspannen, te eten, te werken of gewoon een boek te lezen. Een veranda hoeft niet altijd groot te zijn en kan bijvoorbeeld langs de hele muur van de woning lopen, waardoor er een soort galerij ontstaat. Deze veranda’s ziet u vaak bij mooie landhuizen en is heel gewoon in zonnige landen. De vaak houten vloer van een veranda ligt meestal op dezelfde hoogte als de vloer van de woning, waardoor het gevoel versterkt wordt dat de veranda een onderdeel vormt van de woning.

balustrade voor veranda

Veranda met balustrade

Zoals gezegd ligt de vloer van de veranda meestal op gelijke hoogte met de vloer in de woning, terwijl de tuin daardoor soms een flink stuk lager ligt. Daarom heeft een veranda vaak een hekwerk die voorkomt dat u misstapt en in de tuin belandt. Dit hekwerk noemen we een balustrade: verticale delen met een horizontale ligger bovenop. De ligger is de eigenlijke leuning en de verticale delen heten balusters. Maar dat terzijde, want waar het om gaat is dat de veiligheid een belangrijke rol speelt bij veranda’s met een hoge afstap. Vooral kleine kinderen en mensen die minder goed ter been zijn lopen een grotere kans om van de veranda te vallen. Het is waarschijnlijk geen grote hoogte, maar een pols of arm is zo gebroken.

Soorten balustrade voor veranda

Balustrades worden in allerlei soorten en maten gemaakt en van meerdere soorten materiaal. De standaard is echter altijd hout en dat kan mooi lijken, maar een balustrade van metaal kan het nog mooier maken. Zo kunnen wij balustrades precies op maat maken voor uw veranda en van elk soort hekwerk wat wij leveren:

  • Sierhekwerk: zowel klassiek als modern sierhekwerk is geschikt voor het maken van balustrades.
  • Spijlenhekwerk: het ideale hekwerk voor balustrades en vanwege de eenvoud zeer geliefd. Het is strak, tijdloos en geeft toch een mooi resultaat.
  • Lamellen hekwerk: een moderne look en door de verticale smalle metalen platen geeft het de veranda een speciaal uiterlijk.
  • Staafmatten: enkel- en dubbelstaafmatten kunnen wij ook als balustrade leveren. Het is goedkoper, maar daardoor niet minder stevig of veilig en door de juiste kleur te kiezen staat het altijd.

Ga naar balustrades voor meer informatie.

Kleuren balustrade voor veranda

Elk soort balustrade voor een veranda is in (bijna) elke gewenste kleur te krijgen. Er zijn standaard ral-kleuren, maar daar kunnen we ook van afwijken als u dat wenst. De kleur van een balustrade is belangrijk, omdat het mede het aanzicht van de veranda bepaalt.

Meer informatie over balustrade voor veranda?

Wil je meer informatie over een balustrade voor de veranda? Neem contact op met Moman Hekwerk en wij helpen je verder!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur