Pagina wordt geladen ...

Voetbalkooi van metaal

Een metalen voetbalkooi? Wat is dat en waarom zou je een metalen kooi willen? We leggen in dit artikel uit wat we bedoelen.

Wat is een voetbalkooi?

Een voetbalkooi is niets anders dan een afgesloten kooi, met of zonder zoldering, van meestal metalen hekwerk. De meeste voetbalkooien worden gebruikt voor het zogenoemde ‘panna, een (straat)voetbalsport uit Suriname, waarbij je moet proberen de tegenstander door de benen te spelen. Maar natuurlijk ook gewoon om een balletje te trappen maar dan zo dat je niet telkens de bal moet ophalen.

De hoogte van een voetbalkooi kan verschillen van 50 cm tot gewoon 4 of 5 meter, al naar gelang het doel of functie van het trapveldje. De vorm kan ook verschillen van gewoon rechthoekig tot rond wat bij het panna veel wordt gebruikt. Een voetbalkooi kan één of twee doelen hebben om te kunnen scoren maar ook helemaal geen. Kortom, een voetbalkooi kan variëren in vorm en grootte.

metalen voetbalkooi

Welk materiaal?

Het meest gebruikte materiaal voor een voetbalkooi is het dubbelstaafmat-hekwerk omdat dit gewoon stevig en robuust genoeg is dus tegen een stootje kan. Je ziet ook wel veldjes met een spijlenhekwerk rondom of een gaashekwerk maar de ervaring is dat je niet zo lekker ‘via de wand’ kunt spelen wat bij een dubbelstaafmatten hekwerk makkelijker gaat. Zorg voor ons als hekwerkspecialist is het goed verankeren van de staanders in de grond en het stevig bevestigen van de matten aan deze staanders. Wordt dit niet goed gedaan dan loop je de kans dat de kooi binnen de kortste keren gaat bewegen.

Daarnaast is het heel belangrijk dat de kooi geen uitstekende delen heeft waar iemand zich aan kan bezeren. En de kooi moet zo zijn gemonteerd dat het bijna geen lawaai maakt wanneer de bal ertegen aan wordt geschoten. Dus het mag geen rammelende kooi worden.

metalen voetbalkooi - doel

De grootte van de kooi

De grootte is zoals gezegd eigenlijk vrij maar een kooi van 5 bij 6 meter is vrij normaal of een ronde kooi met een diameter van 6 meter wat de officiële maat is. De hoogte van de wanden kan naar worden aangepast als gewenst. Vaak zie je aan de zijkanten een lager hekwerk en achter de doelen een hoger vanghek. De meeste voetbalkooien echter zijn helemaal gemaakt naar wens van de eigenaar, sportvereniging of speeltuin.

Combinatieveld

Wanneer de hekken aan de uiteinden hoog genoeg worden gemaakt, kunnen daar ook eenvoudig basketbalringen op een bord worden opgehangen. Zo krijgt de kooi een dubbele functie.

Meer weten?

Wanneer je een voetbalkooi bij de school of in de speeltuin wil, kun je het beste even contact opnemen met ons omdat deze helemaal naar wens en op maat kan worden gemaakt.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Maar dus ook voor speciale projecten als voetbalkooien.

Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel sportvelden, bedrijfsterreinen en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur