Pagina wordt geladen ...

Hekwerk glanst niet meer: wat kun je hieraan doen?

Heb je een prachtig hekwerk als tuinafscheiding, maar is deze zijn glans verloren? Een mooi hekwerk is een geweldige aanwinst voor je tuin en woning, maar als je het hekwerk niet goed onderhoudt, dan kan het hekwerk op den duur dof en mat worden.

Wat kun je eraan doen als je hekwerk zijn glans is verloren? Hoe kun je voorkomen dat je hekwerk mat en dof wordt? In dit blog vertellen we je er meer over.

De voordelen van een hekwerk als tuinafscheiding

Een hekwerk als tuinafscheiding heeft voordelen en nadelen. Een groot voordeel van een hekwerk is dat je huis en bezittingen een stuk beter beveiligd zijn tegen diefstal. Een metalen hekwerk zorgt er direct voor dat dieven afgeschrikt worden en zullen er dan voor kiezen om een huis uit te kiezen die iets makkelijker te bereiken is. Een metalen hekwerk geeft je als bewoner een veilig en beschermd gevoel.

Daarnaast is een groot voordeel dat een metalen hekwerk weinig onderhoud nodig heeft, helemaal als je het vergelijkt met een houten hekwerk. Maar dit betekent niet dat je een metalen hekwerk kunt plaatsen om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Wil je dat het metalen hekwerk mooi blijft en niet zijn glans verliest, dan is goed onderhoud aan te raden.

Hekwerk glanst niet meer: wat kun je hieraan doen?

De nadelen van een metalen hekwerk

Heb je een metalen hekwerk laten plaatsen puur voor de veiligheid, dan kan het hekwerk nog we eens overweldigend overkomen. Het kan je af en toe het gevoel geven dat je opgesloten zit in je huis. Een oplossing hiervoor is om het hekwerk in een bepaalde kleur te bestellen die minder overheersend overkomt. Het hek zal bijvoorbeeld veel minder opvallen als deze een groene kleur heeft. Een ander nadeel is het onderhoud van het hekwerk. Een metalen hekwerk is voorzien van een coating.

Heb je een goed hekwerk, dan zal deze meerdere lagen hebben, waardoor het hekwerk lang meegaat. Is dit niet het geval, dan heeft je hekwerk regelmatig onderhoud nodig en zal het moeten worden voorzien van een nieuwe coatinglaag. Onderhoud je het hekwerk niet regelmatig, dan zal het op een gegeven moment ook zijn glans kwijt raken.

Een hekwerk wordt aangetast door externe invloeden, zoals het weer. Hierdoor kan een hekwerk een mat en dof uiterlijk krijgen. Met goed onderhoud kan dit voorkomen worden. Wil je dat jouw hekwerk zijn glans behoudt, of heb je een hekwerk dat niet meer glanst? Kies dan voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur