Pagina wordt geladen ...

Onderhoudsproducten voor je hekwerk

Het plaatsen van een metalen hekwerk is de ultieme methode om je woning of bedrijf te beschermen tegen indringers. Een metalen hekwerk of poort staat bekend om zijn veelzijdigheid. Het maakt niet uit of je kiest voor een robuust of sierlijk hekwerk; met metaal kun je alle kanten op.

Maar waarom zou je kiezen voor een metaal hekwerk in plaats van een houten hekwerk? Hoe onderhoud je een metalen hekwerk en welke onderhoudsproducten heb je nodig voor je hekwerk? In dit blog lees je er alles over.

Waarom kiezen voor een metalen hekwerk?

Een metalen hekwerk staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot een houten hekwerk heeft een metalen hekwerk weinig onderhoud nodig. Een metalen hekwerk wordt kant en klaar geleverd en voorzien van een weersbestendige coating. Je hoeft er dus helemaal niets meer aan te doen. Een houten schutting begint na een aantal jaren te schimmelen, terwijl een metalen hekwerk in optimale conditie blijft. Als laatste voordeel kunnen we noemen dat een metalen hekwerk veel robuuster is en je dus veel beter beschermd tegen indringers dan een houten hekwerk.

Hoe moet je een metalen hekwerk onderhouden?

Hoewel een metalen hekwerk weinig onderhoud nodig heeft, wordt deze toch continu blootgesteld aan luchtvervuiling. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zure regen, stof en zand en UV straling van de zon. Deze luchtvervuiling zorgt ervoor dat de coatinglaag van het hekwerk mat of dof wordt. Er ontstaat een wit poederlaagje op het hekwerk, dat zich verankert in de lak. Dit kan er op de lange termijn voor zorgen dat het oppervlak onherstelbaar beschadigt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je het hekwerk regelmatig onderhoudt. Doe je dit vanaf het begin, dan heb je jarenlang plezier van je metalen hekwerk.

Onderhoudsproducten voor je hekwerk

Welke onderhoudsproducten heb je nodig voor een metalen hekwerk?

Om luchtvervuiling te verwijderen is het belangrijk om periodiek onderhoud uit te voeren. Woon je aan de kust en wordt het metalen hekwerk blootgesteld aan zout water, dan is 2 – 4 keer per jaar het hekwerk reinigen voldoende. In alle andere gevallen is 1 – 3 keer per jaar voldoende. Door het hekwerk regelmatig te reinigen wordt vermeden dat de luchtvervuiling zich vastzet op het gelakte oppervlak en inbrandt.

Voor het onderhouden van je hekwerk kun je gebruikmaken van de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. De kwaliteitsvolle ingrediënten van onze onderhoudsproducten zorgen ervoor dat de laklaag goed gereinigd wordt. Daarnaast breng je direct een glanzende beschermlaag aan, die water en vuil afstoot. Dit zorgt ervoor dat het hekwerk na het schoonmaken voor langere tijd schoon blijft.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn.

Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen. In de Deep Clean Box vind je de volgende producten:

  • Fa Clean Ramen en Deuren 1L
  • Multifoam Ramen en Deuren 500ml
  • Safety Clean Ramen en Deuren 500ml
  • Surface Renewer Ramen en Deuren 400ml
  • Novawipe Microfibre FS Soft blauw
  • Novawipe Microfibre FS Soft groen
  • Novawipe Microfibre FS Soft rood
  • Novawipe Microfibre FS Soft geel
  • Clean Gum Soft 10st

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur