Pagina wordt geladen ...

Hekwerk of omheining voor katten

Houd jouw kat in de tuin met een kattenren of een speciaal hekwerk Een van de kenmerken van katten is hun avontuurlijke instinct. Ze gaan graag op onderzoek uit en houden ervan om de buurt te verkennen. Als je een of meerdere katten heeft, dan is dit misschien een eigenschap die je koestert, maar tegelijkertijd zorgen baat.

hekwerk katten of kattenren

De buren vinden een kat in de tuin misschien niet leuk, omdat de bloemperkjes als toilet worden gebruikt. Het kan ook zijn dat er gevaren voor jouw kat zijn vanwege een drukke weg in de buurt of loslopende honden. Misschien heb je een dure raskat en ben je bang dat iemand hem steelt.

Er zijn dus veel redenen waarom katteneigenaren er voor kiezen om hun kat binnen te houden. Heb je echter een tuin of balkon? Dan kun je jouw lieveling toch nog van het buiten zijn laten genieten door de buitenruimte af te zetten. Moman Hekwerk verzorgt daarvoor de perfecte afzetting. Wij maken bij jou een ren of hek dat mooi oogt en waar jouw kat niet overheen kan.

Jouw kat veilig buiten laten: dat kan met de juiste deskundigheid

Een kat in de tuin houden, is niet eenvoudige, want het zijn behendige klauteraars die niet snel opgeven. Toch bestaan er mogelijkheden waar ook jouw kat niet overheen komt. Heb je bijvoorbeeld een schutting? Dan hebben we al een goede basis. We kunnen aan de bovenkant van de schutting namelijk een dubbelstaafmat plaatsen. Dit is stevig hekwerk dat richting de binnenkant van de tuin schuin omhoog loopt. Katten komen niet over dit opstaande stuk heen. Hoewel ze acrobatisch bijna alles kunnen, lukt het ze niet om ondersteboven te klimmen.

hekwerk katten of kattenren -1

Maak jouw tuin catproof met een compleet hek

Heb je geen schutting waar we een dubbelstaafmat op kunnen zetten? Dan kun je denken aan een compleet hekwerk waarop we dezelfde strategie toepassen als bij de dubbelstaafmat. Bij Moman Hekwerk heb je de keuze uit heel veel soorten hekwerken. Voor katten zijn echter niet alle soorten geschikt, doordat bijvoorbeeld de spijlen te ver uit elkaar staan. Wij denken graag met je mee voor een oplossing die past bij jouw tuin en de kat veilig van de straat houdt. Zo zijn de al genoemde dubbelstaafmatten heel geschikt, maar ook de enkelstaafmat of gaashekwerk kunnen we hiervoor gebruiken.

Nog een oplossing: een kattenren op maat

Wil je de tuin niet helemaal afzetten, denk dan eens aan een kattenren. Deze kunnen wij bijvoorbeeld direct tegen het huis bevestigen. Dan kun je bij mooi weer de tuindeur en eventueel het raam lekker open laten staan zonder dat jouw kat kan ontsnappen. Wil je de kattenren liever verderop in de tuin plaatsen? Dat kan ook. In dat geval is het eventueel mogelijk om een gang van gaas te maken die van het huis naar de ren loopt. Zo kunnen jouw katten zelf naar hun buitenverblijf wandelen.

Moman Hekwerk denkt mee over een katbestendige afzetting voor jouw tuin

Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden om jouw kat veilig buiten te laten. Omdat iedere tuin, kat en katteneigenaar anders is, is jouw tuin cat-proof maken vaak een kwestie van maatwerk. Moman Hekwerk kan het complete traject voor je verzorgen. Wij maken, leveren en monteren de dubbelstaafmat, het katbestendige hek of de kattenren wanneer het jou uitkomt. Wil je dus jouw kat veilig buiten laten? Neem dan snel contact met ons op dan zorgen wij voor een veilige afzetting of een kattenren op maat!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur