Pagina wordt geladen ...

Afrastering van gaas; veelzijdig toepasbaar

Veel mensen denken bij een afrastering van gaas aan een ondeugdelijk aandoend hekwerk van palen met gaas ertegenaan. Maar een kwalitatief goede afrastering van gaas is veel meer dan dat. Moman Hekwerk levert en plaatst gaashekwerk van hoge kwaliteit door heel Nederland.

oude afrastering gaas

Oud gaaswerk

Hekwerk van gaas versus gaashekwerk

De eenvoudigste uitvoering van een hekwerk van gaas is inderdaad een rij palen waaraan gaas is bevestigd. Het gaas bestaat dan meestal uit het zogenoemde kippengaas met grote of kleine mazen. Dit gaas bestaat uit dunne metalen draden die zodanig gevlochten zijn dat er mazen ontstaan die verschillende groottes en vormen kunnen hebben. Een gaashekwerk bestaat uit harmonicagaas van geplastificeerd draadstaal van 5,5mm met een zeer hoge sterkte, zodat het strak en netjes kan worden gemonteerd. Het harmonicagaas monteren wij tussen stevig gefundeerde staanders en horizontale buizen aan bovenkant en indien nodig extra spandraden.

Afrastering gaas kwaliteit gaashekwerk

Kwaliteit gaashekwerk

Door de hoge kwaliteit zijn alle onderdelen – zowel gaas als staanders – goed beschermd tegen roestvorming. De staanders zijn van staal met een poedercoating in dezelfde kleur als het harmonicagaas. Je hebt keuze uit meerdere standaardkleuren. De bevestigingsmaterialen zijn van roestvast metaal en zodoende ook bestand tegen alle weersinvloeden.

Voordelen gaashekwerk als afrastering

 • Kwaliteit gecoate onderdelen: verzinkt, één of twee lagen poedercoating
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen: rvs bouten en moeren
 • Kwaliteit hang- en sluitwerk: rvs, robuust, scharnier ijzer verzinkt, slotkast aluminium rvs-binnenwerk
 • Eventuele lasverbindingen: glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering staanders: verlengde palen in beton gestort
 • Leverings- en garantievoorwaarden: vijf jaar op coating en fabricagefouten, inclusief betonnen funderingen

Afrastering gaas roestvaste materialen

Hoogte gaashekwerk

Wij plaatsen gaashekwerken tot wel zes meter hoog, bijvoorbeeld als ballenvanger op een sportveld. Zolang je maar toestemming hebt is elke hoogte mogelijk, waarbij we extra horizontale verstevigingen aanbrengen, mocht dat nodig zijn.

Toepassingen gaashekwerk

Goed gaashekwerk kun je overal toepassen, bijvoorbeeld voor:

 • Tuin
 • Dierenweide
 • Speeltuin
 • Erf

Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn

Gaashekwerk is goedkoper dan een sierhekwerk, spijlenhekwerk of staafmattenhekwerk maar niet minder effectief en duurzaam. Je wilt alleen maar voorkomen dat er ongewenste gasten zoals loslopende honden in de tuin komen. Een gaashekwerk is prima te combineren met een ander hekwerk, bijvoorbeeld een dubbelstaafmatten hekwerk. Dus wanneer je veel grond hebt, is een gaashekwerk een goede optie. Enkele redenen om te kiezen voor een gaashekwerk:

 • Niet onnodig te veel geld uitgeven
 • Kwalitatief hoogwaardige afscheiding
 • Je wilt geen ongewenste gasten in de tuin
 • Voorkomen dat de hond ontsnapt, maar ook geen vreemde honden in de tuin
 • Je wilt een veilige plek voor de kinderen, waar je ze met een gerust hart kunt laten spelen
 • Je wilt een duidelijke erfafscheiding

Meer weten over een afrastering van gaas?

Een keuze maken is niet altijd even makkelijk, maar laat ons je helpen die keuze te maken. Een hekwerk om een tuin moet passend zijn, maar mag ook functioneel zijn. Hetzelfde geldt voor een omheining van een erf of stuk grasland, waar de functionaliteit een grotere rol speelt. Maak gewoon direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin je al jouw wensen kunt bespreken. Zeker weten dat we samen voor elk doel een geschikt hekwerk vinden!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur