Pagina wordt geladen ...

Wat zijn de voor- en nadelen van een draaipoort?

Heb je een tuinafscheiding langs het huis voor privacy en veiligheid? Een tuinafscheiding, zoals een hekwerk, is echter niet compleet zonder een goede poort. Als je een poort wil laten plaatsen, dan zijn er twee opties waaruit je kunt kiezen; een schuifpoort of een draaipoort.

De draaipoort wordt gezien als de klassieke keus, veel mensen kiezen hier dan ook voor. De keus voor een draaipoort wordt echter niet altijd bepaald door de smaak, maar ook door de functie en het ontwerp en grootte van de tuin. In dit blog zetten we de voor- en nadelen van een draaipoort op een rijtje. Daarna gaan we dieper in op zowel de voor- als nadelen. Hierdoor kun jij een goed beeld krijgen wat voor soort poort het best bij jouw tuin past.

De voordelen en nadelen van een draaipoort

De voordelen van een draaipoort

Als je kiest voor een draaipoort, dan profiteer je van de volgende voordelen:

Keus uit veel mogelijkheden;

  • De draaipoort is de meest klassieke keus, het heeft daardoor een mooie uitstraling;
  • Werkt perfect als afscheiding van jouw erf;
  • Kan met de hand bediend worden, maar ook automatisch;
  • Heeft minder ruimte nodig aan de zijkanten dan een schuifpoort;
  • Kan tussen twee pilaren en daarom afzonderlijk van een hek geplaatst worden.

Op gebied van draaipoorten is er enorm veel keus, van moderne tot poorten met klassieke vormen. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor verschillende kleuren en kun je een keus maken voor de hoogte van een poort. Als mensen een poort zoeken, dan hebben ze meestal de draaipoort in hun hoofd. Het is dan ook de meest klassieke vorm die daardoor snel aan jouw wensen zal voldoen. Een draaipoort is de perfecte afscheiding van jouw erf. Zonder een goede poort kunnen nog steeds ongewensten het erf op komen of kunnen jouw kinderen of huisdieren makkelijk uit de tuin rennen.

De meeste mensen kiezen voor een draaipoort met handmatige bediening, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor automatische afstandsbediening. Voor een schuifpoort moet ruimte gemaakt worden in de tuin aan de zijkant van de poort. De schuifpoort moet hier namelijk naar toe kunnen schuiven. Als je daar een bestaand hekwerk hebt of begroeiing dat je liever niet verwijdert, dan kun je het best kiezen voor een draaipoort. Voor een draaipoort is alleen ruimte nodig voor of achter de poort zelf. De draaipoort kun je in zo’n geval bijvoorbeeld tussen twee pilaren plaatsen.

De nadelen van een draaipoort

Een draaipoort heeft ook enkele nadelen:

  • Niet geschikt voor een oprit die veel hoogteverschil heeft;
  • Er is voldoende ruimte nodig voor of achter de draaipoort om deze goed te kunnen openen.

Als je een oprit hebt die sterk omhoog of omlaag loopt, dan is een draaipoort niet de beste keus. Deze zal dan namelijk niet goed kunnen openen en vastlopen op de grond. Daarnaast heb je ook voldoende ruimte nodig in de tuin om de draaideur te kunnen openen. De benodigde ruimte hangt natuurlijk af van de breedte van de doorgang. Hoe breder de doorgang, des te meer ruimte heb je nodig voor of achter de draaipoort.

Het alternatief voor een draaipoort

Heb je een oprit waar een flinke helling in zit of heb je een wat kleinere tuin? Dan kun je het best niet kiezen voor een draaipoort. Gelukkig is er dan een alternatief; de schuifpoort. Deze schuift als het ware naar de zijkant weg om te openen. Een nadeel van zo’n schuifpoort is dat er ruimte gemaakt moet worden in de tuin aan één van de zijkanten. Als je ook een hekwerk laat plaatsen, dan is deze daarin heel goed te integreren.

 

Neem direct contact met ons op

In dit blog heb je alle voor- en nadelen van een draaipoort kunnen lezen. Hopelijk kun jij hierdoor de juiste keus maken als op zoek bent naar een geschikte poort. Moman Hekwerk ontwerpt, levert en plaatst alle soorten poorten bij jou thuis zoals sierpoorten, schuifpoorten en natuurlijk draaipoorten. Wij leveren maatwerk en kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Onze producten zijn natuurlijk bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden.

Op onze website kun je een goed beeld krijgen van onze diensten en producten. Zou je onze hekwerken en poorten liever in het echt willen bekijken? Kom dan naar onze ruime showtuin in Geesbrug – Drenthe.

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur