Pagina wordt geladen ...

Een kindvriendelijke tuin creëren doe je met een hekwerk van Moman

Voor de ontwikkeling van een kind is het hartstikke goed om in de tuin te spelen. Daarnaast is het ook nog eens super leuk! Je wilt natuurlijk wel dat je kind veilig in de tuin kan spelen, een ongeluk is zo gebeurd. In dit blog zetten we een aantal tips voor je op een rijtje voor het creëren van een kindvriendelijke tuin.

Dichtgooien van de vijver

Heb je een vijver in de tuin en wil je jouw kinderen veilig in de tuin laten spelen? Dan is het verstandig om je vijver dicht te maken. ook als de vijver niet heel erg diep is, kunnen peuters en kleuters makkelijk verdrinken in een vijver. Gooi daarom je vijver dicht of laat er een mooi hekwerk omheen zetten (woon je in Rijssen, dan kun je dit laten verzorgen door Moman Hekwerk).

Koop leuke speelattributen

In een kindvriendelijke tuin horen natuurlijk ook een aantal leuke speelattributen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke zandbak? Als je kiest een een kunststof zandbak, dan kun je deze ook nog eens makkelijk verplaatsen. Wil je liever dat jouw tuin er toch nog een beetje stijlvol uitziet? Bouw dan een zandbak in de vlonder, voorzien van een luik. Je bespaart er niet alleen ruimte mee, je kunt de zandbak makkelijk afsluiten als het bijvoorbeeld regent.

Andere leuke speelattributen zijn een trampoline, een glijbaan en een schommel. Ook een speelhuisje voor je kind is een leuk idee.

Hekwerk laten plaatsen in Rijssen?

Zorg voor een kindvriendelijke ondergrond

Een kindvriendelijke ondergrond is erg belangrijk in een kindvriendelijke tuin, zeker als je verschillende speeltoestellen aan gaat schaffen. Heb je voornamelijk tegels in je tuin, dan is de kans groot dat je kind zich op een gegeven moment bezeert. Je kunt dit voorkomen als je op bepaalde plekken in je tuin kiest voor een ondergrond als gras, rubberen tegels of houtsnippers. Vooral handig in de buurt van de speeltoestellen.

Hou rekening met giftige planten

Giftige planten horen niet thuis in een kindvriendelijke tuin. Jouw kind weet natuurlijk niet welke planten giftig zijn en welke niet. Het is daarom belangrijk dat je huidige planten controleert en ervoor waakt dat je bij de aanschaf van nieuwe planten geen giftige koopt. Bekende giftige planten zijn onder andere berenklauw, sneeuwklokjes, vingerhoedskruid, buxus, doornappel, gouden regen en blauwe regen.

Zorg voor een goede afscheiding van de tuin

Woon je in Rijssen en wil je een goede afscheiding van je tuin laten plaatsen? Een kindvriendelijke tuin kan natuurlijk niet zonder een goed hekwerk. Daarnaast is privacy ook een goede reden om te kiezen voor een goed hekwerk. Een goed hekwerk heeft als voordeel dat je kinderen niet zo gemakkelijk de tuin kunnen verlaten. Het geeft daarnaast een groot gevoel van veiligheid; ongewenste gasten komen ook niet gemakkelijk je tuin binnen.

 

Neem direct contact met ons op

Wil je een hekwerk als tuinafscheiding plaatsen in Rijssen? Moman Hekwerk biedt gegarandeerde vakmanschap in elke stijl die jij wenst. Zo kun je bij ons terecht voor alle soorten hekwerken zoals sierhekwerken, spijlhekwerken, poorten en gaashekwerken. Voor welk doel jouw hekwerk ook bedoeld is, wij ontwerpen én plaatsen het in heel Nederland! Al onze hekwerken worden door leveranciers vervaardigd en zijn van hoge kwaliteit.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur