Pagina wordt geladen ...

Onderhoud metalen tuinpoort: waar moet je op letten?

Een metalen tuinpoort kan een geweldige aanvulling zijn op de functionaliteit en esthetiek van je huis. Om de uitstraling en de levensduur van het metalen hekwerk te behouden is regelmatig onderhoud erg belangrijk.

Maar waar moet je nu specifiek op letten bij het onderhoud van een metalen tuinpoort? In dit blog lees je er meer over.

Hou je metalen tuinpoort in topconditie

Het af en toe reinigen van een metalen tuinpoort is essentieel als je deze in topconditie wilt houden. Het is belangrijk om af en toe vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een mild reinigingsmiddel in combinatie met een zachte borstel of spons. Schurende materialen of chemicaliën kun je het beste vermijden, aangezien deze het hekwerk aan kunnen tasten.

Roest voorkomen

De meeste metalen tuinpoorten zijn voorzien van een corrosiewerende coating. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat roest wordt voorkomen. Toch kan het zijn dat er na een aantal jaren een nieuwe coatinglaag nodig is. Als je de metalen tuinpoort al een aantal jaren hebt, dan kun je het beste de poort af en toe controleren op tekenen van oxidatie. Zie je dat het hetwerk kleine roestplekken vertoont? Verwijder deze dan direct met een staalborstel of breng op het aangetaste gebied een corrosiewerend middel aan.

Onderhoud metalen tuinpoort: waar moet je op letten?

Scharnieren of loopwerk

Onderdelen van je metalen tuinpoort die altijd soepel moeten blijven functioneren zijn scharnieren of ander loopwerk. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of de scharnieren goed gesmeerd zijn en dat ze geen tekenen vertonen van slijtage. Om de scharnieren soepel te laten bewegen kun je gebruikmaken van een smeermiddel op basis van grafiet of siliconen.

Merk je dat de scharnieren beschadigd of versleten zijn, dan moet je deze vervangen. Ook het sluitwerk dient regelmatig gecontroleerd te worden. Als je een gemotoriseerde schuifpoort hebt, dan is het belangrijk om de rail en het loopwerk regelmatig schoon te maken.

Weersinvloeden

Een metalen tuinpoort wordt voortdurend blootgesteld aan verschillende (soms extreme) weersomstandigheden. Dit kan er na verloop van tijd voor zorgen dat er schade wordt veroorzaakt aan het hekwerk. De meeste metalen hekwerken worden daarom voorzien van een weerbestendige afwerking, zoals een poedercoating of een verflaag die voorzien is van UV bescherming. Zo wordt het hekwerk beschermd tegen vervaging door de zon en corrosie. Het is verstandig om je metalen tuinpoort in strenge winters regelmatig te controleren op sneeuwophoping en ijsvorming en dit schoon te houden.

Metalen tuinpoort onderhouden met de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Een metalen tuinpoort vergt niet heel veel onderhoud. Als je het metalen hekwerk af en toe schoonmaakt, zorg je ervoor dat je hekwerk in optimale conditie blijft. Om je hekwerk zo goed mogelijk te verzorgen hebben wij een tweetal onderhoudsproducten ontwikkeld.

Alu Box en Deep Clean Box

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur