Pagina wordt geladen ...

Ideeën voor een lage erfafscheiding voor een tuin

Een lage erfafscheiding voor de tuin; ben jij daar naar op zoek? Je hebt dan vele mogelijkheden om uit te kiezen. Een erfafscheiding heeft een duidelijke functie; het houdt ongewensten buiten het erf, het zorgt voor duidelijkheid en bovendien zorgt het voor veiligheid van jouw kinderen of huisdieren.

Als je voor optimale veiligheid wilt kiezen, dan kun je een hoog hek plaatsen om het erf. Voor bedrijven bestaat deze mogelijkheid, maar voor particulieren gelden echter bepaalde wettelijke beperkingen op de hoogte. Bovendien vinden de meeste mensen zo’n hoge afscheiding niet erg mooi, te opvallend en benauwend. Het is daarom logisch dat veel mensen op zoek zijn naar een lage erfafscheiding voor de tuin.

In dit blog kun je alles lezen over de mogelijkheden die er zijn, zodat jij de keus kunt maken die het best bij jou en het erf past.

Ideeën voor een lage erfafscheiding voor een tuin

Lage erfafscheiding voor een tuin; de mogelijkheden

Ben je op zoek naar ideeën voor een lage erfafscheiding voor een tuin? Dit zijn enkele mogelijkheden waarvoor je zou kunnen kiezen:

Een lage muur van steen

Een stenen muur is nog altijd populair als afscheiding van de tuin. Voor de achtertuin wordt vaak gekozen voor een hoge muur, eventueel in combinatie met hout. Voor de voortuin bestaat een maximale hekwerkhoogte van 1 meter, in sommige gemeenten wijkt dit iets af. Je zou daarom kunnen kiezen voor een lage muur van steen, zoals baksteen, natuursteen of zelfs beton. Je kunt dit eventueel combineren met een mooie lage poort. Het nadeel van steen is de kille en koele uitstraling en het feit dat je er niet doorheen kunt kijken.

Een groene erfafscheiding

Houd je van groen in de tuin in de vorm van planten en bomen? Dan is de kans groot dat je niet van een opvallende tuinafscheiding houdt zoals een hekwerk of schutting. In dat geval zou je kunnen kiezen voor planten als erfafscheiding. De klassieke groene haag is nog altijd heel populair. Je kunt daarvoor verschillende struiken gebruiken zoals een beuk, conifeer of liguster. De haag vergt echter wel regelmatig onderhoud.

Een houten hekwerk

Veel mensen dromen van een huis met een wit houten hek om de tuin heen. Een hekwerk van hout als erfafscheiding staat erg mooi, klassiek en warm. Een houten hekwerk heeft echter wel regelmatig onderhoud nodig. Om te zorgen dat het hekwerk goed blijft zul je zeker één keer in de drie jaar het gehele hekwerk moeten schilderen. In geval van aanslag of slijtage van struiken of bomen die ertegen aan schuren zal het onderhoud nog vaker moeten gebeuren.

Ideeën voor een lage erfafscheiding voor een tuin

Staal en steen

Dit is een type tuinafscheiding dat je steeds vaker ziet. Het staat ook wel bekend onder de naam schanskorf schutting. Het is een erfafscheiding dat een combinatie is van staal en steen. De schanskorf kun je zien als een soort kooi van staal die gevuld wordt met grote ruwe stenen. Dit levert een strakke en moderne tuinafscheiding op. Zo’n afscheiding kan op verschillende hoogten worden gemaakt, dus is ook geschikt als lage erfafscheiding.

Een laag sierhekwerk

Een laag sierhekwerk is een hele goede manier om jouw tuin af te scheiden. Met een laag sierhekwerk wordt een hekwerk bedoeld tot 120 centimeter hoogte. Hierdoor wordt een voortuin goed beschermd. Een sierhekwerk is bovendien erg goed te combineren met een poort zoals een sierpoort of inrijpoort.

Sierhekwerken zijn in veel verschillende soorten te krijgen. Ze bieden vele voordelen ten opzichte van andere afscheidingen. Zo heb je aan een sierhekwerk van kwaliteit zo goed als geen onderhoud, het werkt perfect als afscheiding, er bestaan vele vormen en soorten, het zicht blijft open omdat je er doorheen kunt kijken en je zou kunnen kiezen voor een groene kleur waardoor het hekwerk nog minder opvalt.

 

Neem direct contact met ons op

Ben je op zoek naar een lage erfafscheiding voor een tuin? Kies dan voor een hekwerk van Moman. Wij kunnen veel verschillende soorten lage sierhekwerken leveren, van moderne hekwerken tot klassieke. De keus die je maakt kun je het best laten afhangen van jouw smaak, de stijl van jouw woning en de functie die het hek heeft.

Als het hekwerk bijvoorbeeld bedoeld is om de hond in de tuin te houden, dan hangt het van de grootte en het springvermogen van de hond af hoe laag of hoog het hek moet zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. Vergeet niet dat er bij een laag sierhekwerk ook een poort of tuinhek hoort. Ook deze kun je bij Moman Hekwerk vinden in veel verschillende stijlen en soorten.

Heb je interesse in onze hekwerken? Vraag dan een offerte aan via onze website! Wil je zien wat de mogelijkheden zijn voor jou? Kom dan naar onze grote showtuin in Geesbrug – Drenthe. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen via 0524 - 29 09 65 of mailen naarinfo@momanhekwerk.nl Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website of het contactformulier.

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur