Pagina wordt geladen ...

Hekwerken plaatsen met hoogteverschil; kan dit en hoe doe je dit?

Wil jij een hekwerk plaatsen met hoogteverschil? Nederland is een vlak land, maar bij het plaatsen van een hekwerk blijkt toch regelmatig dat er hoogteverschil in de grond zit. Gelukkig is een hekwerk plaatsen met hoogteverschil wel degelijk mogelijk, er is alleen een andere aanpak nodig bij het hele proces van meten en plaatsen. Je hebt er geen speciaal hekwerk voor nodig, in principe kun je elk model of type hekwerk plaatsen. Dat geldt ook voor zogenaamde overspanningen. Het is daarbij wel belangrijk dat je goede voorbereidingen treft en de juiste manier van werken aanhoudt.

Heb je een tuin of erf met hoogteverschil en wil je een hekwerk plaatsen? Dan is dit artikel speciaal voor jou.

Hoe kun je het hoogteverschil opvangen?

Als de hoogteverschillen beperkt zijn waar het hekwerk moet komen (tot 10 cm) dan kun je dit opvangen door het geheel zeer secuur op te meten. Hierna kun je de goede starthoogte eenvoudig bepalen. In het productieproces van het hekwerk hoeft dan geen rekening gehouden te worden met hoogtesprongen. Heeft jouw tuin of erf echter te maken met flinke hoogteverschillen, dan zul je gebruik moeten maken van één van de volgende methoden:

  • De bovenzijde van het hek wordt waterpas, de onderkant komt parallel op het maaiveld. Deze manier is het meest geschikt voor een helling die gelijkmatig verloopt. De bovenzijde komt gelijk te liggen en de onderkant van elk afzonderlijk hek zul je aan moeten passen aan het maaiveld;
  • De boven- en onderkant van het hek komen parallel op het maaiveld. Ook deze methode is meer geschikt voor een gelijkmatige ondergrond en helling. De bovenkant van het hek en de onderligger komen parallel te liggen met de helling. Het is daarbij belangrijk om de spijlen loodrecht te plaatsen. Let hier goed op!
  • De boven- en onderkant van het hek worden waterpas geplaatst met een verspringend hoogteverschil. Dit wordt ook wel eens getrapt of trapsgewijs genoemd. Het hek wordt als het ware per paneel op de juiste hoogte geplaatst. Je krijgt hierdoor een trapsgewijs hekwerk. In sommige gevallen is het nodig om kleinere hekwerken te gebruiken dan je normaal zou doen of willen. Dit is onvermijdelijk om de ruimte onder het hek beperkt te houden. Deze optie is de makkelijkste van de drie, meestal de voordeligste en kan voor alle hoogteverschillen worden toegepast.

Bij het plaatsen van een hekwerk kun je het hoogteverschil in een tuin of op een erf dus op drie verschillende manieren oplossen. Er bestaan echter veel verschillende soorten hekwerken, daarom zul je per afzonderlijk hekwerk met zijn eigen beperkingen te maken krijgen. Je doet er daarom goed aan om je goed te informeren en voorbereiden. Dit levert het beste resultaat op bij het plaatsen.

Hekwerk plaatsen met hoogteverschil

Hekwerk plaatsen met hoogteverschil; hoe ga je te werk?

Het plaatsen van een hekwerk is altijd een zeer secuur werk, dat geldt zeker als het gaat om een erf of tuin met hoogteverschil. Al het werk valt of staat met het correct inmeten van alle hoogteverschillen. Hierna dien je te bepalen wat de juiste verhoudingen voor het hekwerk gaan worden. Daarbij moet je rekening houden met het hoogteverschil dat opgevangen moet worden en de overspanning. Met de overspanning wordt de afstand bedoeld tussen twee steunpunten.

Hekwerk plaatsen met hoogteverschil? Zoek een specialist!

Een hekwerk plaatsen met hoogteverschil kan erg lastig zijn. Wij raden daarom aan om er hulp van een ervaren persoon bij te vragen of een specialist in te schakelen. Een specialistisch bedrijf heeft alle ervaring in huis om een plan te maken, juist in te meten en het hekwerk professioneel te plaatsen. Ben jij op zoek naar zo’n specialist? Kies dan voor Moman Hekwerk.

Een hekwerk plaatsen met hoogteverschil zal wat meer kosten dan een normaal hekwerk plaatsen. Deze kosten komen doordat er meer voorbereiding en aanpassingen nodig zijn. Onze hekwerken worden door onze leverancier op maat gemaakt, een hekwerk met hoogteverschil vraagt meer aandacht tijdens het productieproces. Voordat het hek kan worden gemaakt zal er veel aandacht gaan naar het correct inmeten. Daarnaast kost het plaatsen van zo’n hek meer tijd. Al deze factoren zullen ervoor zorgen dat de kosten hoger zullen zijn dan bij een normaal hekwerk. Maar dan heb je wel een hekwerk dat mooi geplaatst is en dat jarenlang zal meegaan.

Moman Hekwerk heeft alle kennis, ervaring en vaardigheden in huis om een prachtig hekwerk met hoogteverschil te plaatsen. Moman Hekwerk ontwerpt en plaatst hekwerken in elke stijl. Wij helpen particulieren en bedrijven om hun tuin of erf goed af te schermen. Je hebt bij ons een keus uit verschillende soorten hekwerken en poorten. Neem gerust eens een kijkje op onze website naar de mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook bij ons langskomen om de hekwerken in onze showtuin te bewonderen. Wij zijn gevestigd in Geesbrug- Drenthe.

 

Neem direct contact met ons op

Wil je een hekwerk als tuinafscheiding plaatsen? Moman Hekwerk biedt gegarandeerde vakmanschap in elke stijl die jij wenst. Zo kun je bij ons terecht voor alle soorten hekwerken zoals sierhekwerken, spijlhekwerken, poorten en gaashekwerken.

Voor welk doel jouw hekwerk ook bedoeld is, wij ontwerpen én plaatsen het in heel Nederland! Al onze hekwerken worden door leveranciers vervaardigd en zijn van hoge kwaliteit. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur