Pagina wordt geladen ...

Wat is het verschil tussen een dubbelstaafmat of enkelstaafmat?

Voor het compleet maken van een tuin is een tuinafscheiding essentieel. Je kunt in dit geval kiezen voor verschillende opties, zoals een hekwerk of een schutting. Het kan lastig zijn om een keuze te maken, omdat elke tuinafscheiding zo zijn eigen voor-, en nadelen heeft.

Als we kijken naar hekwerken, dan zijn er veel verschillende soorten te vinden. De meest voorkomende zijn een dubbelstaafmat hekwerk en een enkelmaatstaf hekwerk. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee hekwerken? In dit blog leggen we het aan je uit.

Het verschil tussen een dubbelmaatstaf hekwerk en een enkelmaatstaf hekwerk

Door de jaren heen is een staafmat hekwerk steeds gewilder geworden. Je kunt hekwerken zowel zakelijk als privé inzetten. Het grootste verschil tussen een dubbelmaatstaf en een enkelmaatstaf hekwerk is dat een enkelmaatstaf hekwerk zowel boven als onder een knik in het hekwerk heeft. Ook zijn de staven iets dunner dan die van een dubbelmaatstaf hekwerk, maar dat is niet erg omdat er en knik in het hekwerk zit.

Een enkelstaafmat hekwerk geeft een open gevoel door de mazen die in het hekwerk zitten. Dit geeft een ruimtelijk gevoel aan de tuin of het erf. Daarnaast is het een vrij stevig hekwerk.

Een dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt van horizontale en verticale staven, die iets dikker zijn dan die van een enkelmaatstaf hekwerk. De maaswijdte van het hek is hierdoor kleiner, wat het voor ongewenste gasten moeilijk maakt om tegen het hekwerk op te klimmen. Daarnaast heeft een dubbelmaatstaf hekwerk bovenop het hek puntjes; dit maakt het een extra veilig hekwerk.

Wat is het verschil tussen een dubbelstaafmat of enkelstaafmat?

Plaatsen van een hekwerk voor veiligheid

Je wilt je natuurlijk veilig voelen in je eigen huis en dit kun je bereiken op verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld camera’s kunnen plaatsen of een alarmsysteem installeren. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt is het plaatsen van een hekwerk. Dit is een fysieke manier om mensen met verkeerde bedoelingen buiten de deur te houden. Een inbreker denkt dan wel twee keer na voordat hij probeert om jouw terrein te betreden.

Een staafmat hekwerk wordt steeds populairder. Niet alleen heeft dit met de veiligheid te maken, maar ook met de uitstraling. Veel mensen vinden de moderne en strakke look van een hekwerk aantrekkelijk. Daarnaast gaat een hekwerk enorm lang mee, wat ook meewerkt aan de populariteit.

Voordelen van een maatstaf hekwerk

Een maatstaf hekwerk wordt ook wel een rastermat hekwerk genoemd en heeft vele voordelen. zo is het een erg duurzame vorm van afscheiding en is het bestand tegen corrosie. Een maatstaf hekwerk is van hoge kwaliteit en heeft een moderne uitstraling. Het heeft een lange levensduur en is daarnaast onderhoudsvriendelijk.

Omdat een maatstaf hekwerk zo stevig is, is het perfect voor het afsluiten van jouw eigendom. Je creëert een veilig gevoel als afsluiting van je landgoed of tuin, maar je kunt het hekwerk ook gebruiken om speelplaatsen, bedrijfsterreinen, sportvelden, weides, etc. af te sluiten. Wil je wel de veiligheid, maar hou je niet van de strakke look? Dan is een maatstaf hekwerk ideaal om te gebruiken als steun voor klimplanten, zoals rozen, klimop en laagstam fruitbomen.

Dubbelstaafmat of enkelmaatstaf hekwerk kopen bij Moman Hekwerk

Als je op zoek bent naar een hekwerkspecialist, dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres. Onze hekwerken worden door ons ontworpen en geplaatst in alle gewenste stijlen. Onze hekwerken zijn betaalbaar, van de beste kwaliteit en bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan eens langs in onze showtuin van 750 m2 in Geesbrug, Drenthe.

Een dubbelstaafmat of een enkelstaafmat hekwerk is ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een stukje privacy en je niet wilt dat andere mensen zomaar je tuin binnen wandelen. Het kan ook zijn dat je een hond hebt en dat je niet wilt dat deze het terrein verlaat. Misschien heb je kinderen en wil je een kindveilige omgeving creëren. Wat de reden ook is, een hekwerk is de ideale oplossing!

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze hekwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Iedereen heeft een andere reden voor het plaatsen van een hekwerk, daarom blijft het maatwerk. Wij gaan met je in gesprek en voegen jouw wensen samen met onze expertise. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je een offerte op maat.

 

Neem direct contact met ons op

Wil je meer informatie over onze hekwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Iedereen heeft een andere reden voor het plaatsen van een hekwerk, daarom blijft het maatwerk. Wij gaan met je in gesprek en voegen jouw wensen samen met onze expertise. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je een offerte op maat.

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur