Pagina wordt geladen ...

Een dubbele lamellenpoort; wat is het en waarom ervoor kiezen?

Wil je jouw erf afsluiten door middel van een poort? Dan heb je een aantal keuzes te maken. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat de functie is van de poort. Heb je een brede toegang naar jouw bedrijf of huis waar voertuigen doorheen moeten kunnen gaan? Dan kun je kiezen voor een dubbele poort. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld een dubbele lamellenpoort. Maar wat is een dubbele lamellenpoort precies en waarom zou je voor deze optie kiezen? Je leest er alles over in dit blog.

Wat is een dubbele lamellenpoort?

Een dubbele lamellenpoort is een toegangspoort dat uitgevoerd is met twee afzonderlijke poortdeuren. Deze kunnen naar elkaar toe of van elkaar af bewegen als een draaipoort, de deuren kunnen als een schuifpoort uitgevoerd worden of als een looppoort. Een dubbele lamellenpoort is daarnaast uitgevoerd met lamellen in plaats van spijlen. Dit zijn brede en platte strips die verticaal in de poortdeuren geplaatst worden. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende maten voor de lamellen.

Kies je voor brede lamellen met weinig tussenruimte? Dan zorgen de lamellen ervoor dat er vrijwel geen zicht door de poortdeuren is. Dit komt de privacy ten goede. Heb je liever wel zicht door de lamellenpoort? Kies dan voor smalle lamellen of voor veel tussenruimte!

Waarom een dubbele lamellenpoort?

Er bestaan verschillende redenen om voor een lamellenpoort te kiezen. De eerste reden is vanwege de privacy. De lamellen kunnen zo uitgevoerd en geplaatst worden dat er een dubbele lamellenpoort ontstaat dat optimale privacy biedt. Zonlicht kan nog tussen de lamellen door schijnen, maar het is erg lastig voor mensen om door de poort heen te kijken. Dit sluit bijvoorbeeld erg goed aan bij een hoge haag. De poortdeuren kunnen dan tussen twee bakstenen kolommen worden geplaatst.

Een andere reden om voor een dubbele lamellenpoort te kiezen is vanwege de stevigheid. De brede lamellen zorgen voor veel stabiliteit, duurzaamheid en robuustheid. Daarnaast hebben de lamellen een afwijkende en moderne look. Veel mensen houden van de combinatie tussen stijl en functionaliteit. De voordelen van een dubbele lamellenpoort op een rij:

  • De lamellen zorgen voor een moderne en hippe look;
  • Een zeer robuust en sterk geheel;
  • Lamellen bieden veel privacy als ze dicht bij elkaar geplaatst worden;
  • Veel opties wat betreft de maat voor de lamellen.

Een dubbele lamellenpoort; wat is het en waarom ervoor kiezen?

Wat zijn de opties en mogelijkheden?

Moman Hekwerk is een specialist in hekwerken en tuinpoorten. Een dubbele lamellenpoort kunnen wij in de volgende uitvoeringen leveren:

Draaipoort

Een draaipoort is de meest klassieke poort die we kennen. De dubbele draaipoort draait open zoals een deur en de afzonderlijke poortdeuren sluiten door ze naar elkaar toe te bewegen. Wil je een draaipoort bij jouw woning plaatsen? Dan bestaat er in de meeste gemeenten een maximale hoogte. Dat geldt voor de voor- en achterzijde van het huis. Het valt daarom aan te raden om naar informatie bij jouw gemeente te vragen over deze wettelijke hoogtes.

Looppoort

Een looppoort is een toegangspoort voor voetgangers. Deze worden meestal door bedrijven of instellingen gebruikt. Ook deze looppoorten zijn leverbaar als dubbele lamellenpoort. Ze zijn zelfs zeer geschikt voor deze toepassing, omdat ze erg robuust zijn en veel privacy bieden.

Schuifpoort

Een schuifpoort is een poortdeur die opent door naar één of beide zijkanten te schuiven. Dit levert veel ruimtebesparing op. Het systeem is daarom erg geschikt voor tuinen of erven waar weinig ruimte achter of voor de poort aanwezig is. Een dubbele lamellenpoort in een schuifpoort uitvoering geeft een mooie, moderne en strakke look. Bij Moman Hekwerk kun je een dubbele lamellenpoort in de volgende drie kleuren bestellen: • Zwart (RAL 9005) • Dennengroen (RAL 6009) • Antraciet Grijs (RAL 7016)

Dubbele lamellenpoort bestellen en laten plaatsen

Ben je op zoek naar een dubbele lamellenpoort? Dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres! Wij zijn specialist in het leveren en plaatsen van hekwerken en tuinpoorten, wij doen dit namelijk al meer dan 10 jaar. Een tuinpoort bij ons bestellen levert je de volgende voordelen op:

  • Lagere kosten door het ontbreken van overheadkosten;
  • Je hebt altijd direct contact met de eigenaar;
  • We leveren altijd snelle service;
  • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten.

Het plaatsen van een hekwerk en tuinpoort kun je het best overlaten aan vakmensen. Wij voeren het dan ook graag voor jou uit. Op onze site krijg je een mooi beeld van onze producten en alle mogelijkheden. Weet je precies wat je wilt? Vraag dan een offerte aan! Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kom dan eens bij ons langs, we nemen graag alle opties met je door zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur