Pagina wordt geladen ...

Hoe maak je een goede afrastering of erfafscheiding voor kippen?

Heb je thuis kippen en wil je deze vrij in jouw tuin of op jouw erf laten rondlopen? Dan is het erg belangrijk om een goede afrastering of erfafscheiding te hebben. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Bij het kiezen van een goed hekwerk is het echter belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo is bijvoorbeeld de hoogte van de afrastering belangrijk en het materiaal waar de afscheiding van gemaakt is.

In dit blog geven we je advies en tips om voor een goede afrastering voor kippen te zorgen.

Waarom afrastering of omheining voor kippen?

Een afrastering of erfafscheiding voor kippen zorgt ervoor dat jouw kippen veilig kunnen rondscharrelen. De afrastering voorkomt dat de kippen jouw erf kunnen verlaten waardoor ze in gevaar kunnen komen. Je wilt er natuurlijk niet aan denken dat de kippen een drukke weg oversteken. Daarnaast zorgt een afrastering ervoor dat de kippen veilig zijn voor roofdieren zoals vossen.

Een goede afrastering zorgt ervoor dat deze beesten niet bij jouw kippen kunnen komen. Steeds meer mensen gaan kippen houden. Je kunt dit doen als je een groot erf hebt, maar ook al in een kleinere tuin. Het is voor de beestjes echter belangrijk dat ze zich veilig voelen om rond te bewegen. Een gedegen hok is daarom belangrijk, maar ook een veilige omgeving.

Hoe hoog moet de afrastering zijn?

Voor een optimale veiligheid is de hoogte van de afrastering erg belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat de erfafscheiding zo hoog is, dat roofdieren er niet overheen kunnen springen. Kippen kunnen zichzelf bovendien in gevaar brengen als ze over de omheining kunnen vliegen. Sommige kippen zijn rustig en vliegen niet op. Je kunt in dat geval kiezen voor een afrastering voor kippen van minimaal 110 cm tot 150 cm hoog. Bepaalde kippen vliegen sneller op, zoals bijvoorbeeld krielen.

Heb jij zulke kippen? Dan kun je de afscheiding beter hoger maken, tussen 180 cm en 200 cm.

Afrastering voor de kippen

Welk materiaal kiezen voor afrastering?

Naast de hoogte van de afrastering voor kippen is het materiaal erg belangrijk. Moman Hekwerk kan hieraan een belangrijke bijdrage doen. Bij ons kun je namelijk terecht voor de volgende hekwerken:

Gaas

Gaas is een ideaal materiaal om kippen binnen jouw erf te houden. Wij kunnen een hekwerk samenstellen van stevige verticale staanders en horizontale buizen. Hiertussen plaatsen we harmonicagaas. Het gaas heeft een minimale maaswijdte van 20 mm en maximale maaswijdte van 60 mm. Wij raden de minimale wijdte aan om de kippen binnen de afrastering te houden. Het gaas is bovendien gevlochten en geplastificeerd, daardoor kunnen de kippen zich niet verwonden. Dit hekwerk is in verschillende hoogtes uitvoerbaar.

Dubbelstaafmat

Dubbelstaafmat is een zeer stevig soort hekwerk met verticale en horizontale spijlen. De horizontale spijlen bestaan uit twee staven, dit zorgt voor de optimale stevigheid. Dubbelstaafmathekwerken zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. De vele verticale en horizontale spijlen zorgen voor een smalle maaswijdte. Volwassen kippen zullen hier niet doorheen kunnen komen, bovendien houdt het roofdieren buiten jouw erf.

Heb je een kleiner soort kippen thuis? Dan kun je het best kiezen voor een afrastering voor kippen met gaas. Hebben jouw kippen kuikentjes? Deze zijn veiliger achter speciaal kippengaas, wij leveren dit materiaal niet.

Een afrastering of erfafscheiding voor kippen: Wat kan Moman betekenen?

Ben je op zoek naar een afrastering of erfafscheiding voor kippen? Dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres! Wij voorzien jouw erf graag van een gaashekwerk of dubbelstaafmathekwerk om jouw kippen veilig te houden. Moman Hekwerk is een specialist in het leveren en plaatsen van hekwerken en tuinpoorten, wij doen dit namelijk al meer dan 10 jaar. Een afrastering bij ons bestellen levert je de volgende voordelen op:

  • Lagere kosten door het ontbreken van overheadkosten;
  • Je hebt altijd direct contact met de eigenaar;
  • We leveren altijd snelle service;
  • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten.

Het plaatsen van een hekwerk of poort kun je het best overlaten aan vakmensen. Wij voeren het dan ook graag voor jou uit. Op onze site krijg je een mooi beeld van onze producten en alle mogelijkheden. Weet je precies wat je wilt? Vraag dan een offerte aan! Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kom dan eens bij ons langs, we nemen graag alle opties met je door zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur